Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

71% – Csiszér Goti kiállításmegnyitója

  Gólem Központ Csányi u. 3
Budapest, 1077 Magyarország
   

71% – Földünk ekkora részét borítja víz. Május 11-én nyílik az a kiállítás, melynek középpontjában ez a rendkívül izgalmas kémiai anyag áll, mely színtelen, szagtalan, mégis ezerarcú és életet ad.

📷 71% – Csiszér Goti fotókiállítása
🗓️ Megnyitó: 2023. május 11. csütörtök, 18:00
🎤 Nyitóbeszédet tart: Goda Krisztina, filmrendező

A megnyitón a részvétel ingyenes és regisztrációt nem igényel.

A kiállításról:

A 71% című kiállításon láthatóak azon balatoni képek nagy része melyek 2022. szeptemberében már megtekinthetőek voltak Budapesten. Ezek a fotók minimalista, land-art stílusban készültek, gyakran nézik őket festményeknek. Ezen képeknek nem feladatuk a Balatont dokumentálni, készítőjük törekvése inkább az volt, hogy megmutassa, hogy aki ismeri és szereti a Balatont, az milyennek látja a lelkében azt. Az újabb sorozat képei absztrakt kép világúak, több helyen multiexpo technikával készültek. A kiállítás címét a az idei Trieste Photo Days egyik tárlata ihlette, melyre Goti több fotóját beválogatták.

„Körülbelül 10 éve kezdtem a fotózással komolyan foglalkozni. Elvégeztem a hazai kötelező fotóiskolát, elszegődtem menő divatfotósok mellé több évre asszisztálni, elvégeztem több külföldi fotós kurzust, amelyekből a new yorki MoMA fotós kurzusát emelném ki, mert talán ez volt az ami a látásmódomban, a fotóhoz való hozzáállásámon leginkább alakított.

Portréfotósnak tartom magam, talán abban vagyok a legjobb. De ha a egy tengerparton vagy a Balaton mellett ülök, nekem nem kell semmi más társaság, csak egy fényképezőgép. A víznek nincs két egyforma pillanata. Hasonló lehet, de egyforma nincsen. Ha éppen nem látom a vizet, de a közelében vagyok az eget kémlelem, és ha úgy látom, hogy érdekes fények lehetnek a vízen, fogom a gépem és rohanok.”
Csiszér Goti

Tovább az esemény oldalára »