Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

2. Sóletfesztivál a Kazinczy utcában – több hely, több sólet, több program!

  Kazinczy utca Kazinczy utca
Budapest, 1075 Magyarország
   


2015 után újra Sóletfesztivál a Kazinczy utcában az EMIH szervezésében. Az idei évben is augusztus utolsó vasárnapján várunk minden érdeklődőt a belvárosban egy különleges gasztronómiai élménnyel.

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor tarts velünk!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utcában. Az idei évben még nagyobb területen, a Király utca és a Wesselényi utca közötti szakaszon várunk mindenkit.

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon.

10:00-21:00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
Klezmer koncertek
Gyermekprogramok
Karikaturista
Kérdezd a Rabbit stand

Egész nap elérhető lesz a „Kérdezd a Rabbit!” stand, ahol bárki bármilyen kérdést feltehető a jelenlévő rabbiknak, akár zsidóságról, akár személyes témákban. Illetve egy karikaturista készít rajzokat az érdeklődőknek.

Szeretettel várunk minden zsidó és nem zsidó érdeklődőt, hogy egy felejthetetlen élménnyel zárjuk le a nyarat.

A rendezvény ingyenes!

Alap sólet ára: 1000 Ft

Extra sólet ára: 1500 Ft
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS