“Dohány utcai Zsinagóga” kategória bejegyzései

 • 20:15
  Az I. és II. jeruzsálemi Szentély pusztulsásnak gyásznapja. Immár hagyomány, hogy több budapesti templomkörzet együtt siratja a majd' kétezer évre elveszített függetlenséget. Foháaszkodjunk az idén is együtt, hogy felépüljön végre a Szentély, és békességben, áldásban élhessünk a Messiás királysága alatt!
 • 17:30
  Lélekemelő élményben lesz része annak, aki beül Bereczki Csaba útifilmjére, a Soul Exodusra, ami egy amerikai klezmeregyüttes fordított vándorlását követi nyomon a tengerentúlról Kelet-Európába. A The Brothers Nazaroff tagjai nemcsak végigzenélik, de végig is dumálják az utazást Montréaltól New Yorkon, Berlinen és Párizson át Budapest érintésével a Moldováig, de mindkettőt olyan felszabadultan és magas fokon művelik, hogy éppolyan öröm hallgatni a dallamaikat, mint a sztorikat és a filozofálgatást. Egy gondolatokkal felturbózott energiabomba ez a film. (Gyárfás Dóra kritikája)
 • 15:00
  Jeff Baron: Szép jó estét, Mr, Green! anti-xenofób kettős két részben, klezmerrel Egy átlagos new yorki napon a 86 éves Mr. Green lelép a járdáról és Ross Gardiner autója kis híján elgázolja. A fiatalembert gondatlan vezetésért hat hónapnyi társadalmi munkára ítélik, amelyet balszerencséjére épp Mr. Green-nél kell letöltenie: hetente egyszer meg kell látogatnia öreg áldozatát, hogy gondoskodjon róla. A kényszer szülte vizitek természetesen egyik félnek sincsenek ínyére, amely remek helyzetkomikumra ad lehetőséget a mogorva, szűkszavú özvegyember és a dinamikus fiatal irodista között. A hetek múlásával persze megolvad az a bizonyos jég. Miközben vélemények ütköznek családról, hagyományról, vallásról, a két férfi rég elhallgatott titkokat is megoszt egymással. És mindez olyan elbűvölő formában történik, hogy a darab végére már nem csak a nevetéstől csordul ki a néző könnye... Jeff Baron díjnyertes komédiáját 22 nyelvre fordították le, s a világ 46 országában már több mint 500...
 • 15:00
  Jó hangulat garantált, a purimi sütik szintén! Várunk, gyertek!
 • 17:00
  A magyarországi mártírok emléknapja, akiknek nem tudjuk pontos halálozási dátumát. Megemlékezés a Zsinagóga temetőkertjében. Közreműködik Totha Péter Joel rabbi, Rudas Dániel kántor, valamint Hegedűs D. Géza.