ZsiFi – Zsidó Filmfesztivál vetítések a Sátorfeszten

15:00-17:00
Határidős esküvő / Laavor et Hakir
héber nyelven, magyar felirattal
izraeli romantikus film, 110 perc, 2016
www.cirkofilm.hu/filmek/hataridos-eskuvo/467/

17:00-19:00
AZ ÁLLAM KONTRA FRITZ BAUER The People vs. Fritz Bauer
német nyelven, magyar és angol felirattal
német film, 105 perc, 2015
www.zsifi.org/fritz_bauer

INGYENES, mint a SÁTORFESZT minden eseménye

////// Mi az a Zsifi? //////

Idén harmincnál is több friss, izgalmas és kihagyhatatlan vetítés érkezik hozzánk a világ minden szegletéből!

2017. November 30. és december 3. között a Művész Art Moziban és a Puskin Art Moziban jön a VI. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál / november 30. – december 3., amely a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi filmtermés legjobbjait hozza Magyarországra az elmúlt évekből.
A filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes, és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról. A program összeállításánál döntő szempont volt mind a nemzetiségi, mind a műfaji sokszínűség.
www.zsifi.org

///////////////////////////////////////

Sátorfeszt / Október 5-8.
Madách téri szukot a Bálint Házzal
www.satorfeszt.hu

Különleges, részvételre hívó nagyvárosi sátoros fesztivállal indítjuk idei évadunkat, amely a zsidó közösség ősi hagyományát, a szukotot idézi. Szukot ünnepe arra az időszakra emlékeztet, amikor az Egyiptomból Izraelbe való sivatagi vándorlás során a zsidók sátrakban laktak és az isteni gondviselés tartotta őket életben. Évszázadokon át több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kísérte az örömünnepet, amely azúttal Budapest belvárosában sokszínű kulturális és közösségi programokkal várjuk sátrainkba a látogatókat. A négynapos programsorozat keretében szukoti városfelfedező barangolásokkal, kiállításokkal, koncerttel, filmvetítésekkel, workshopokkal, gyerekprogrammal, különleges szukoti stand-up és slam poetry produkciókkal is várjuk az érdeklődőket.
Zsidó közösségi központként egyik fő feladatunk, hogy megszólítsuk és a közösségbe integráljuk azokat a zsidó és nem zsidó egyéneket és családokat, akik jelenleg még nem aktívak a közösségi életben. Az első alkalommal megrendezésre kerülő évadnyitó Sátorfeszt jó lehetőség a találkozásra, a tapasztalatcserére, a közösségi jövő építésére.

INGYENES

ZsiFi – Zsidó Filmfesztivál vetítések a Sátorfeszten

15:00-17:00 Határidős esküvő / Laavor et Hakir héber nyelven, magyar felirattal izraeli romantikus film, 110 perc, 2016…