Uri Shafir – The Koloklum


A Koloklum egy abszurd léthelyzetet bemutató szóló, melyben a vágy, hogy mindent akarunk, és mindenki akarunk lenni, a tehetetlenséggel találkozik.
A Koloklum (Kol-O-Klum, Mindent-vagy-Semmit héberül) egy olyan fizikai állapot, melyben a test egyszerre van jelen mindenütt és sehol. Képes minden kifejezhetőt kifejezni, még a „semmit” is. Megtalálja a táncot, mely a lehetetlen határára ér, eléri a fenségest, a vágyott mozdulatot, és mégis evilági, földi, profán marad.
A Koloklum jelentésgazdagságra törekszik, arra, hogy valamit tisztán és világosan megfogalmazzon – ugyanakkor arra is, hogy magát örökre eltörölje, megsemmisítse.

Uri Shafir koreográfus és előadóművész. A MASPA-n (kibbutz Ga’aton tánc workshop) szerezte végzettségét. Táncosként az Ensemble Batsheva Dance Company tagja volt, dolgozott többek között Yasmeen Godder, Niv Sheinfeld & Oren Laor, Dana Ruttenberg, Maya Levy, Guy Gutman, Dafi Eltabeb alkotókkal. Saját munkáit 2009 óta készíti, és olyan különböző platformokon mutatja be őket, mint az izraeli Curtain Up, Hazira, Macholohet és Intimadance vagy éppen az L1danceFest (Magyarország). Uri Gaga oktatóként is tevékenykedik (a Gaga Ohad Naharin mozdulatnyelve), és szerte a világban tart workshopokat.

Az előadások 19 órától kezdődnek és egymást követik,. A sorrend változhat!

Jegyek az előadások helyszínein, illetve az ismert jegyirodákban és online is kaphatók.