Shalom Mr. Berlin! • Alföldi – Náray – Udvaros


Az orosz származású amerikai zeneszerző és szövegíró Irving Berlin (1888–1989), olyan zenékkel, dalokkal látta el az amerikai zenei kultúrát, amelyek révén a legnagyobbak között tartják számon.
Több mint 1500 dal, több tucat musical és filmzene kötődik a nevéhez, amelyeket olyan neves művészek énekeltek, mint Fred Astaire, Al Jolson, Judy Garland, Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Marilyn Monroe és még sokan mások.

A magyar közönség előtt a neve talán nem annyira ismert, mint például a Gershwin testvéreké, pedig slágerei, mint a White Christmas, God bless America, Cheek to cheek… itthon is közismertek.

„Udvaros Dorottyával már régóta készülünk egy közös zenés produkcióra és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ennek pont a Zsidó Művészeti Napok ad teret. Mindenképpen szerettünk volna egy férfi vendéget, és szinte azonnal mind a ketten Alföldi Róbertre gondoltunk, akihez komoly szálak fűznek bennünket. Volt már színházi partnerünk, rendezőnk, Dorkának igazgatója, de koncerten még nem énekeltünk vele közösen soha. A dolog pikantériája, hogy most ő maga lesz Irving Berlin, aki nem csak a zenéjén keresztül mesél az életéről a nézőknek.” (Náray Erika)

Náray Erika Official Fan Club
Udvaros Dorottya Rajongói Oldala
Alföldi Róbert

Shalom Mr. Berlin! * Alföldi – Náray – Udvaros

No Description