Középkori zsidó emlékek nyomában a Várban és a Vár alatt

Őszi titkok, rejtélyek és tények!
Felfedezők! Irány a budai Vár föld alá zárt, ismeretlenségre kárhoztatott világa! Belesni a sötétnek hazudott középkorba, a kockakövek alá, a Vár gyomrába is!
Szakértő vezetéssel és jó társasággal,
téged is vár a budai Vár!
Tudod, hogy alapításától kezdve, zsidók is éltek a budai Várban? És hogy csaknem 800 éve, a Mátyás templom elődjével kb egyidős zsinagóga állt a stratégiai fontosságú városkapujában?Tudod, hogy németek, flamandok, bosnyákok, magyarok és zsidók békében éltek itt, IV. Béla városában?
Kíváncsi vagy a bizonyítékokra?
Szeretnéd saját szemeddel látni a kutatók számára is csak jó egy évtizede igazolt tényeket? Szeretnéd meghallgatni a középkor hiteles történetét és a meséket, legendákat?
Ha igen a válaszod, gyere velünk!
Sétánkat a Budapesti Történelmi Múzeum és a Szembenézés Alapítvány közös képzésén részt vett szakemberek vezetik, akik a múlt minden hozzáférhető részét élőben mutatják meg! A régi zsidó utcától az új zsidó utcáig tartó utunkon a láthatatlant – köztük lakhelyeket, közösségi és rituális helyeket – is eléd varázsolják. Az út végén pedig kiállításon összegzik a látottakat: a zsidó negyedek feltárásának történetét, az ásatások legújabb eredményeit, az előkerült tárgyi és építészeti örökséget.
Ha szívesen tartoznál a kiváltságosak közé, akik előtt feltárul a még a Várban élők többsége számára is ismeretlen múlt, jelentkezz hamar a Szembenézés Alapítvány honlapján: www.szembenezes.hu/…/kozepkori-zsido-emlekek-nyomab…/ címen,
vagy (ha például a technika kibabrálna veled)
küldj e-mailt a [email protected] címre!
Válaszunkban részletes sétainformációkkal szolgálunk.
Nincs vész, ha nem jó ez az időpont! Válassz honlapunkról másikat! Regisztrálj bármelyik következő sétánkra! A hideg beálltáig minden hónap első hétvégéjén újra útnak indulunk – jó, ez most a második vasárnap! de amúgy az elsőn megyünk!
És feltétlenül jelentkezz hírlevelünkre, hogy elsők között, még a nyilvános megjelenést megelőzően értesíthessünk következő programjainkról. Ehhez klikk ide: www.szembenezes.hu/index.php?nav=registration
Figyelem!
Egészen biztosan számíthatsz a válaszunkra. Ha nem kapnád meg e-mailünket, feltétlenül keresd a spamek között!