Bíró Eszter Szukkoti Koncertje

Bíró Eszter énekesként három szólólemezt és 2 gyerekeknek szóló albumot és képeskönyvet jegyez, színészként számos zenés színdarab, több kisfilm és a Csoda Krakkóban című nagyjátékfilm női főszereplője. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, Frank Londonnal és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve a Fiatalok Eurovíziós Dalfesztiválján elnyert 1. helyezés. Hazai elismerései a Gundel Művészeti-, eMeRTon és a Cosmopolitan Díj, illetve a 2014-es Fonogram-díj az év gyermekalbumáért, és 2015-ben az Érték Díj az év énekesnőjeként, amelyet Presser Gábortól vehetett át.

A szukkot szó jelentése „sátrak”, „átmeneti szállások”, és ideiglenes lakóhelyekre utal, amelyekben Izrael gyermekei éltek negyvenévi sivatagi vándorlásuk alatt az egyiptomi kivonulás után. Eszter zenekarának koncertjén az ünnephez kötődő, bensőséges előadásmódú és életvidám dallamok váltják egymást. Az “Ezter” és a “Mikor lesz az már?” című lemezekhez hűen a zsidó folklór dallamainak akusztikus feldolgozásán kívül magyar költők – Radnóti Miklós, Szép Ernő és Kányádi Sándor – megzenésített versei is megszólalnak Födő Sándor “Fodo”, Artisjus díjas, többszörös platina – és aranylemezes zeneszerző megzenésítésében.

Közreműködnek:
Bíró Eszter – ének, looper
Födő Sándor “Fodo” – ütőhangszerek, sansula, harmonika
Nikola Parov – klarinét, kaval, gadulka, bolgár duda
Hámori Máté – gitár

Jegyár: 1.100 Ft; Diák/nyugdíjas: 700 Ft
Jegyek elővételben és a koncertet megelőzően a Holokauszt Emlékközpont jegypénztárában (1094 Páva utca 39.) vásárolhatók.
A koncertre váltott jegy magában foglalja az Emlékközpont kiállításaira szóló belépőjegyet is.