A sokszínű magyar zsidóság éjszakája!


Múzeumok Éjszakája: A sokszínű magyar zsidóság éjszakája!

2017. június 24. szombat, 21:50 órától!

Az éjszaka során izgalmas és színes programokon vehetnek majd részt a velünk éjszakázók, a Magyar Zsidó Múzeumban, a Dohány utcai zsinagógában. A zsinagóga előtti téren koncerttel, a Goldmark-terem elől éjszakai zsidónegyed sétákkal várjuk az érdeklődőket. Idén első alkalommal Az Élet Menete Alapítvány különleges, interaktív programmal várja a Herzl térre érkezőket. Az éjszakát szabadtéri szombat búcsúztatással kezdjük!

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Múzeumok Éjszakáján megújult állandó kiállításával és a 100! című ideiglenes kiállításával várja látogatóit. A 100! 100 év – 100 tárgy a magyar zsidó közösségek történetét mutatja be a centenárium tiszteletére éppen 100 tárgyon keresztül, a múzeum gyűjteményéből válogatva 1910-től egészen napjainkig. És persze a rabbi is lehet majd kérdezni mindenféle okos dolgokról.

Az Élet Menete Alapítvány sátrában megtekinthető „Embernek maradni” kiállításával azoknak állít emléket, akik életük kockáztatásával igyekeztek segíteni az üldözötteken. Tetteikkel nem csupán az üldözötteket, hanem az európai kultúrát és az emberbe vetett bizalmat is megmentették. Tolerancia-méterük segítségével az is kiderül, hogy ki mennyire elfogadó, nyitott embertársai iránt.

PROGRAM

21:50 óra
Szabadtéri szombat búcsúztatás
Dr. Frölich Róbert országos főrabbi vezetésével
(Dohány utcai zsinagóga előtti színpad / Herzl tér)

22.00 óra
Kapunyitás
Magyar Zsidó Múzeum, Dohány utcai zsinagóga, Élet Menete Alapítvány sátor – Tárlatvezetések, zsinagóga látogatás, interaktív kiállítás, tolerancia-méter.
(Budapest VII. ker., Dohány utca 2. és Herzl tér)

22:30 óra / Dohány utcai zsinagóga előtt
Gerendás családi zenekar koncertje
A zenekar Gerendás Péter eddig megjelent lemezeiből ad koncertet, különös tekintettel a húzósabb, vidámabb rockosabb dalokra, de természetesen nem maradnak el, a közönség által kedvelt lírai dallamok sem.
Közreműködnek: Gerendás Hanna – zongora; Gerendás Ruben – basszusgitár, Fazekas Tamás – dob és Gerendás Péter – ének, gitár
(Budapest VII. ker., Dohány utca 2. / Herzl tér)

22.00; 22.30; 23.00 óra
Rendhagyó éjszakai séták a zsidónegyedben
Egy-egy sétán legfeljebb 20 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy a sétára előre regisztráljon a [email protected] e-mail címen. A séták a Goldnak-terem elől indulnak.
(Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)

www.mazsihisz.hu

A sokszínű magyar zsidóság éjszakája

Múzeumok Éjszakája: A sokszínű magyar zsidóság éjszakája! 2017. június 24. szombat, 21:50 órától! Az éjszaka során izgalmas és színes programokon…