Betelt – A Pál utcai fiúk (és persze Molnár Ferenc) nyomában

BETLET
Szeptember 17. 14.00
Találkozó: A Petőfi Irodalmi Múzeum előtt
Sétavezető: Czékmány Anna
[email protected]

A Pál utcai fiúk egyike azon ritka műveknek, melyek – bár hatalmak és ideológiák viharos gyorsasággal jöttek és mentek a kínos XX. században – alig vesztett népszerűségéből, sőt!, napjainkban különös reneszánszát éli mind Magyarországon, mind Európában.
Vajon miért? Mi a titka a regénynek? Ennek nyomába is eredünk, no meg persze felkeressük a Muzit, s ha valakinek kedve szottyanna kipróbálni a gojzizást – szigorúan einstand nélkül – arra is módja lesz. Vajon áll-e még a Lónyai utcai Budapest Református Gimnázium, ahol oly’ izgatottan nem figyeltek Nemecsekék az óra utolsó perceiben? Létezett-e Nemecsek Ernő? No és a Pásztorok, Áts Feri vagy esetleg Geréb mind mind Molnár játszópajtásai lehettek? És az olasz édességárus az írói fantázia szüleménye? De a legfőbb rejtély mégis az marad, hogy – alig pár lépésnyire a Molnár család imponálóan hatalmas egykori házától – pontosan hol is állt (vagyis feküdt) a grund?

A kellemes, nagy távolságokat nem befogó séta a Petőfi Irodalmi Múzeumnál kezdődik és Páter utcában ér véget, ahol Nemecsek Ernő és a Pásztor testvérek várnak minket.
A séta időtartama: 1,5-2óra

Részvételi díj: 1500 Ft/Mazsike kártyával 500 Ft
Regisztráció: [email protected]