A láthatatlan kéz: mit csinál a restaurátor? Textil és fém


A Zsidó Múzeum hétfőn is nyitva tart. Járjon hétfőn is múzeumba, különleges előadásokkal várjuk!

Ezen a hétfőn szerves anyagok közül a textil és nem szerves anyagként a fém tárgyalkotók ismertetésére kerül sor restaurátor szemszögből a Zsidó Múzeum és Levéltár idetartozó tárgyain keresztül.

*

Végignézve egy kiállítást, legtöbb esetben az jut eszünkbe, melyik tárgy tetszett, melyik volt különleges, melyik ismerős. De vajon a látottak alapján hány emberben merül fel a kérdés, hogyan jutott az adott darab a kiállíthatóságig. Egy láthatatlan ember valahol elfeledett állapotában megtalálta, majd egy láthatatlan kéz eljuttatta a múzeumba, egy másik kicsit megtisztogatta és végül egy újabb betette, és bezárta a vitrinbe. Egy kiállítás rengeteg ember megfeszített munkája révén képes beszélni múltunkról. Tisztelet mindegyiküknek. Ezeken a hétfőkön SKRACH ÉVA restaurátor mutatja be azoknak a kezeknek a tulajdonosait, akikről valószínűleg a legkevesebb ismerettel rendelkezünk a múzeumi dolgozók közül: a restaurátorokat. Ezen belül is: a tárgyrestaurátorokat.

IDŐPONT: 2017.május 29.
HELYSZÍN: Múzeum, II. emelet

——————————————————————

TOVÁBBI IDŐPONTOK:

Mi van a leváltárban? | papír és bőr
2017. június 12.
Szerves anyagok közül utolsónak a papír és emlékeztetőként a bőr tárgyalkotók ismertetése restaurátor szemszögből a Zsidó Múzeum és Levéltár idetartozó tárgyain keresztül.