A kis Szemtanú – film és beszélgetés

A vallásokról közérthetően előadássorozat keretében december 7. csütörtökön 18:00-tól az AMISH KÖZÖSSÉGET ismerhetjük meg közelebbről.

Megtekintjük a KIS SZEMTANÚ (Witness, 1985, 108 perc, főszereplő: Harrison Ford) című magyarul beszélő amerikai filmet is levetítjük, amely az egyik leghitelesebben mutatja be az amish közösségek életét.

A film elött az este első részében 30 perces vetítéses előadás lesz az alapítókról, az alapításról, a kezdetekről a hitelvekről, dogmákról a legfontosabb és legjelentősebb vallási ünnepekről, azokról, amelyeket a társadalomnak illik ismernie a rítusokról, szertartásokról, szentségekről (eseményekhez vagy/és az életfordulókhoz kötöttek) a vallás, egyház szimbólumairól, jelképekről és jellegzetes tárgyaikról a szerzetességről, a szerzetesrendekről, a kontemplációról és mindazokról az egyéb szokásokról és kérdésekről, amelyről hallottunk, vagy tévesen tudunk.

Az estet Nagy Erzsébet közgazdász, teológus, a Bálint Ház külső munkatársa vezeti, aki egyúttal a sorozat szerkesztője is.

/// Belépő ///
A teljes sorozatra szóló bérlet ára 5000 Ft (HŰSÉG BÁLINT KÁRTYA – www.balinthaz.hu/tagsagi), persze ha te csak egy előadásra jönnél akkor 900 Ft-ért tudsz belépőt vásárolni.
Ha diák vagy van egy jó hírünk, ha nem fér bele a belépő vagy a bérletvásárlás, akkor a vendégünk vagy, persze hozd magaddal érvényes nappali tagozatos diákigazolványodat. Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.

/// Helyszín ///
1077 Budapest, Csányi utca 5., megközelítés a Király utca és Nagymező utca találkozása felöl, vagy a Klauzál tér felől.
A helyszín teljesen akadálymentesített!

/// Előzetes ///
2018. január 18. csütörtök 18:00 – Anglikán – Frank Hegedüs esperes
2018. február 08. csütörtök 18:00 – Erdélyi Gyülekezet – dr Zalatnay István vezető lelkész
2018. február 22. csütörtök 18:00 – Adventisták – dr Szilvási József rektor
2018. március 22. csütörtök 18:00 – Koptok – dr Khalil Youssef esperes, plébános és Shenouda Mamdouh egyházi elöljáró
2018. április 12. csütörtök 18:00 – Üdvhadsereg – Bernhard Wittwer őrnagy
2018. április 19. csütörtök 18:00 – Metodisták – dr Iványi Gábor lelkész

A kis Szemtanú – film és beszélgetés

No Description